Praktijk voor medisch pedicure

Visited 1486 times , 1 Visit today

Marianne Essing is pedicure en heeft haar praktijk in Molenhoek. Kort geleden heeft zij haar bevoegdheid als medisch pedicure gehaald. Dit is de aanleiding om opnieuw te kijken naar haar praktijk en om te besluiten dat er een aantal zaken gewenst zijn. Upgrading van haar praktijk, nieuwe bedrijfskleding en een nieuwe naam en/of logo.

Waarden: professionaliteit, kennis en vakmanschap, kwaliteit, steriel en klinisch, schoonheid, aandacht, vertrouwen, persoonlijkheid

Deze opdracht is uitgewerkt in een aantal verschillende onderwerpen:<br> Praktijkruimte, Werkwijze, Bedrijfskleding, Prijsstelling en Nieuwe Naam.

Hieronder vind je een korte samenvatting.

 

Praktijkruimte

Klanten kiezen bewust voor een behandeling bij een medisch pedicure. De uitstraling van de praktijk moet dit benadrukken. Professionaliteit, kennis en vakmanschap, kwaliteit en vertrouwen zijn daarbij belangrijk. De basiskleur van de ruimte is wit. Wit is steriel, schoon, medisch, klinisch. Om te voorkomen dat de ruimte te afstandelijk en onpersoonlijk lijkt, wordt wit gecombineerd met hout. Grote houten kasten worden sfeerbepalend door een meer persoonlijke, krachtigere, chiquere uitstraling.

Kleurgebruik maken de ruimte gezelliger, meer welkom. Lichtblauw is vrolijk en aantrekkelijk, aubergine is een sterke kleur, beide worden gebruikt om details en accessoires te kleuren. Denk aan handgreepjes, bakjes bij de instrumenten, handdoeken, bloemen, kussens.

Andere aandachtspunten bij de inrichting zijn geweest: muurdecoratie in de praktijkruimte, de verwerking van de naam van de praktijk in de ruimte en de inrichting van de wachtruimte.

 

Werkwijze

Bij ontvangst van de cliënten, het verwelkomen, koffie aanbieden, social talk, e. d. draag je de witte broek en een gekleurd shirt. Bijvoorbeeld een poloshirt. Op moment dat de client in de stoel zit, trek je over je shirt professionele werkkleding aan. Handschoenen aan, mondkapje voor, immers de behandeling gaat nu beginnen.

Op deze manier wordt benadrukt dat de behandeling gebeurt door een medisch pedicure. Het straalt bovendien professionaliteit uit. Maar de gekleurde polo maak t dat de mensen zich wel ‘thuis’ en op hun gemak voelen.

Vraag je af of je iets extra’s kan toevoegen aan de behandeling. Iets wat slechts een enkele minuut aan tijd kost, maar wat eigenlijk geen enkele pedicure doet? Ik denk dan aan een extra element dat service en aandacht uitstraalt. Bijvoorbeeld op het einde van de behandeling een warm handdoekje om de voeten, een speciaal geurtje spuiten, een bijzondere olie inwrijven en laten intrekken, voetmassage van 2 minuten, voetenmasker, kleurloze nagellak.

Hierdoor bevestig je dat een medisch pedicure meer doet voor haar cliënten, meer geeft aan haar cliënten.

 

Bedrijfskleding

Naast functionele eisen moet de kleding van Marianne het imago van haar praktijk benadrukken. De kleding moet modern, zakelijk professioneel en vrouwelijk zijn. Er wordt gekozen voor het volgende voorstel. Een aantrekkelijke, vrouwelijke witte broek. Daarop een gekleurd poloshirt. Bijvoorbeeld lichtblauw of juist aubergine. Dit mag ook variëren met de dag of met je humeur! Op de rug komt een bedrukking met de naam van de praktijk. Tijdens de behandeling wordt een wit, kort jasje gedragen. Uit praktische overwegingen en  om te benadrukken dat de behandeling plaatsvindt.

 

Naamstelling

Op dit moment heeft de praktijk geen eigen naam. Er wordt gewerkt met de eigennaam van Marianne. Bij de keuze van de bedrijfsnaam voor de praktijk zijn een drietal waarden van belang.

Persoonlijkheid en eigen identiteit. Daarbij zijn ook de kleur en keuze van het lettertype van belang.<br> Medische professionaliteit. Denk aan woorden als kliniek, care, zorg. <br>Marketing. De enige, de beste, gemakkelijk te onthouden en bruikbaar als URL.

Om tot een nieuwe naam te komen heb ik een mind map gemaakt. Als uitgangspunt zijn vier basiswoorden gekozen: voeten, medisch, gevoel, business. Op basis van deze woorden komen er weer allerlei andere associaties boven die eventueel bruikbaar zijn bij de keuze van een naam. Zo is er een namenlijst ontstaan met voorbeelden.

Add a comment

*
*
*

 
UA-46700011-2