Romantische rozen

Visited 866 times , 3 Visits today

Rozen staan voor liefde en romantiek, ze zijn in alle kleuren mooi en meestal ruiken ze heerlijk. Heel speciaal vind ik het om een mooie bos rozen te krijgen, ik geniet van de fel rode klimroos in de tuin, en op mijn bureau staat een zacht roze roos in een vaasje.
Maar er kan nog veel meer met rozen. Een paar zomerse ideeën.

Limonade van rozenblaadjes ziet er prachtig uit in een glazen kan op tafel.
Je gebruikt (ingekookt) suikerwater, daar voeg je aan toe een grote hand rozenblaadjes met een beetje citroensap. Na een paar uur in de koelkast is het klaar. Extra feestelijk is het om de rozenlimonade te mixen met een mousserende wijn. Roze rietje erin, en genieten!

Gesuikerde rozenblaadjes zijn lekker om te snoepen, maar ook heel romantisch om je tafel mee te versieren. Je bestrijkt de rozenblaadjes met (geklopt) eiwit en dan bestrooi je ze met poeder- of kristalsuiker. Dan heel goed laten drogen. En ze staan prachtig op een toetje of een cake.

Rozenazijn is heel fraai van kleur. En makkelijk om zelf te maken. Breng azijn even aan de kook en giet de azijn in een glazen pot die je hebt gevuld met rozenblaadjes. De blaadjes geven hun kleur af aan de azijn. Fel rode of roze blaadjes zijn het mooist. Zet de pot ongeveer 4 weken weg om goed te laten intrekken. Dan kun je de azijn zeven en in een mooi flesje schenken.

En het geheel is natuurlijk pas compleet als je ook je tafel dekt in stijl. Zachte servetten met romantische roosjes, ouderwets porselein met rozen, en trosroosjes in een vaasje. Veel plezier!

En is het je te veel moeite? Dan strooi je de rozenblaadjes toch gewoon los over de tafel!
Heb jij nog andere ideeën met rozen? Ik hoor ze graag!

Add a comment

*
*
*

 
UA-46700011-2