Volg je passie!

Visited 2079 times , 2 Visits today

Volg je passie, vlieg je droom achterna… mooie kreten, maar wie durft?

Een paar jaar geleden volgde ik een meerdaagse sessie bij een passie coach, cadeau van mijn man en een heel bijzondere ervaring, en hield daar ook het boekje ‘Leef je passie’ (van Martijn Raaijmakers) aan over.

Dat boekje leert mij o.a. dat passie van binnenuit komt. Zodra je weet wat je passies zijn, weet je ook wie je bent. Het vinden van je passie zorgt voor geluk in je leven. Ongeacht de uiterlijke omstandigheden in je leven. Het maakt dat je doelbewust richting geeft aan je leven.

Passie zou de drijfveer in ieders leven moeten zijn. Het is precies dat wat je kracht, energie en geluk geeft. Passies vind je op het raakvlak tussen interesses en talenten. Het is wat je het liefste doet en wat je het beste kan. Waardoor je de tijd vergeet, waarmee je eindeloos bezig kan zijn.

Tot zo ver de theorie. Maar ik heb ook een heel mooi praktijkvoorbeeld.

Mijn jongste zoon Lex vindt zichzelf in het acteren. Op het toneel staan, inleven en voordragen, het gebruiken van zijn lichaam en zijn stem, maar ook zijn emoties en fantasie, en tot slot het applaus als een ontlading. Dat is Lex.

Volgend schooljaar volgt Lex zijn droom, hij verlaat vroegtijdig de Havo, en gaat voor het toneel. Vanaf september kiest hij voor de opleiding Podiumkunsten, richting Theater. Een volgende stap in de realisatie van zijn droom. Trots ben ik op mijn zoon! Leef je passie, Lex!

Ik hoop dat Lex een inspiratiebron voor je is. Door te leven vanuit je passie werk je met veel plezier en haal je het beste uit jezelf. Je werk kost geen energie, het geeft je juist energie.  Je richt jezelf helemaal op dat wat je het leukst vindt om te doen! Heerlijk toch?!

 

Inspiratie voor deze blogpost haalde ik o.a. uit artikelen op www.sochicken.nl

Add a comment

*
*
*

 
UA-46700011-2